Novověk

Novověk

Anotace: Bylo? U poslední sloky je ta čárka správně za minulostí ve druhém řádku!

Století početé,co zítřek přinese,
kradená minulost ve hříchu těla.
Co bylo nebylo,budoucnost mine se,
děvče mé neplakej,máš co jsi chtěla.

Do času návratu předpověď netrápí.
Zázraky,divy,svět trousící vědu.
Ve stránce proroku četouc jouir de la vie.
Na vodě topící kážeme světu.

Kalíšek nedopit,pár kapek naděje,
ve zbytku hynoucí zmíraje v pudu.
Nikdo nic nedoví v rezi co zlaté je.
Pláč štěstí zahání neblahou nudu.

Ve stopě poutníků krok krokem pozpátku,
nešťastné pocity hlavou se minou.
Do kolen padaje k zlatému pozlátku.
Budoucnost středověk,ne naší vinou.

Století početé,roky vpřed běžící,
v dusotu kopyt nám umíraj léta.
Proroků ubylo,pach smrti věštící,
krve se nebojí,proud lásek světa.

Do stěny mramoru vznesem svou minulost
,vteřinou kupředu myšlenka smělá.
U konce provazu vždy místa stále dost!
Má lásko neplakej,tak jsi to chtěla.
Autor Zdenek, 24.12.2008
Přečteno 292x
Tipy 16
Poslední tipující: Tacca, NikitaNikaT., Holis, Quigleika, WAYWARD, Květka Š., Kristine Clary-Aldringen, Myrja, Flamy, Anastacia-Jane, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...krásné...

25.12.2008 20:03:00 | Quigleika

...bobré

25.12.2008 14:32:00 | WAYWARD

jj, tak tohle se mi líbí

24.12.2008 22:20:00 | Myrja

Moc pěkné. A - asi se opakuju - zbožňuju přechodníky, takže máš u mě bod plus.Hezké svátky přeju.

24.12.2008 19:50:00 | Jana M.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí