noční motýl

noční motýl

Anotace: ...někdy i tak připadám si...

Vůkol temno je
a obejmutí tajemné
tma skýtá,

jen petrolejka
řeže svitem svým
do temných plátků noci

..

ukrajuje každému svůj díl

..

vyletí ze mě
ten noční motýl,
ta můra ve mě skrytá,

co letí proti světlu
a nemůže si pomoci..

vím dobře,
že oslepí mě její záře
však přesto

blíže nalétávám stále

chci ,alespon zahlédnout
na chvilku obrysy Tvé tváře

a v očích pomněnkových
dvě jiskřičky ty malé..

Já neměnil bych ani chvíli
zas proti plameni,
bych letěl znova,

za úsměv jediný Tvůj milý
za laskavá Tvoje slova..

Ted v popel proměnilo
se mé tělo
a křídla zahořela
v jediném tom okamžiku,

tím letem motýla
Ti mé srdce
lásko říci chtělo,

že skládám
v tomto svitu petrolejky
se svým tělem
mnoho díků...
Autor chalcedon, 25.12.2008
Přečteno 305x
Tipy 13
Poslední tipující: Holis, Bíša, Mbonita, Filková, jedam, WAYWARD, Jana M.
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Celopalem se tvá oběť stala,
jako Ježíš jsi sebe daroval,
pro lásku… jež nakonec život vzala
tomu, kdo od věků tolik miloval.

29.12.2019 00:52:56 | Lili Starr

...smutné,ale povedené ST

25.12.2008 08:48:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí