Postrašené štěstí

Postrašené štěstí

Anotace: Mezi ztrátou a uvědoměním si, že se nic neztratilo.

Štěstí se na chvíli zachvělo.
Jako strom při bouři,
oháněn prudkým větrem,
který z něj škube listí
a ohýbá ho k zemi.
Jak strom bičovaný deštěm,
jehož kůra je požírána škůdci
a jeho dřevo vyčkává spalující ránu hromu.
Plameny, které štiplavě pronikají
do nitra kmene i každé větve,
berou si daň za naivitu,
jež nekvetoucímu stromu přinesla květy.

Šepotají včely...

Vysvítá slunce po bouři.
Pokud však byla nějaká bouře.
Mraky pomalu odplouvají a
ve zdravé kůře nevinného stromu
zanechávají otisky bezmezné hrůzy a bolesti.
Strom žije dál...
Autor Ariella13, 25.12.2008
Přečteno 253x
Tipy 5
Poslední tipující: Agniezka, Filková, Jana M., Simísek
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Žádné chvění nebude,mm?:)

25.12.2008 14:00:00 | Simísek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí