Odešel rok

Odešel rok

Anotace: ...

*

Na okně sníh a květy z ledu,
co namaloval děda mráz,
do srdce si tě kradmo vedu,
usíná v nás vánoční čas.

Je pryč, odešel v tichu a sám,
bez doprovodu, do daleka,
zato ten nový hlásí se k nám,
před dveřmi s křikem na nás čeká.

Pár bublinek nám ústa svlaží,
když odpočítáš dvanáct v tichu,
polibek zpečetit se snaží
má předsevzetí beze hříchu.

A aby šťastný byl, mu poručím!
...kdeže jsou loňské Vánoce?
Rozpustím se v tvé náruči
jak vločka sněhu v potoce.

*

*
Autor Jaromila, 25.12.2008
Přečteno 533x
Tipy 18
Poslední tipující: jita.1965, Holis, Vlk v rouše, Bíša, NikitaNikaT., Filková, Myrja, 6thSun, labuť, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

1*** + ST k tomu :-)))

27.12.2008 18:16:00 | jita.1965

Rok ještě neskončíl, ještě několik dnů zbívá...
pro někoho dobrý byl, jiným smutek hábá...

25.12.2008 20:59:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí