Tanečnice

Tanečnice

Anotace: prchavé okamžiky..

Zářivá jako kapka deště ve světle
pouličních lamp.
Nebylo slyšet její kroky,
tak lehké byly.
Modré oči plné smíchu,
šťastná byla tanečnice.

Děravýma botama vířila jiskřivou vodou
kaluží.
Nebylo slyšet její dech,
jen píseň.
Kapky vody na rtech,
šťastná byla tanečnice.

Tančila mezi stíny jarní deštivé
temnoty.
Nebylo vidět její pohyb,
tak rychlý byl.
Bledá tvář červenala,
šťastná byla tanečnice.

Konečky prstů štíhlých rukou čeřily
podvečer.
Nebylo rozeznat její pohled,
tak divoký byl.
Fontány života tryskaly,
šťastná byla tanečnice.

Tolik bílých očí automobilů ji míjelo
mezi semafory.
Nebylo vidět tanečnici,
tak šťastná byla.
Protože se každý odmítal na ni podívat.
Lidé jsou závistiví..
Autor Gemyni, 30.12.2008
Přečteno 273x
Tipy 11
Poslední tipující: Nergal, Holis, Kristine Clary-Aldringen, páááááááá, Kapka, Květka Š., Mbonita
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

..ano, moc pěkné..i automat píšeGUT

30.12.2008 15:21:00 | páááááááá

...šťastná byla tanečnice,šťastná zase bude,bude tančit tady,tam,bude tančit všude...
Pěkná...

30.12.2008 13:33:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí