Panna orleánská

Panna orleánská

Anotace: O Johance z Arku.

Mrazivá rána v Orleansu bývají,
dnes však lid hřeje vítězství,
jenž se štěstím vítají.
"Kdo je za tou slávou?"
Vojáci...,vedeni dívkou odvážnou.
Od čtrnácti slýchávala anděla..,
do války by jít měla.
Z prosté dívky hrdinkou se stala,
když mír a klid své zemi dala.
Jeden den dívku opěvují,
druhý ji na hranici vyhánějí.
Plameny kolem ní šlehají,
Jana se však nebojí,
za svými slovy si stojí.
až do okamžiku, kdy ji žár tělo skolí,
duši ji však osvobodí.
Po smrti se stala pro dějiny známou osobou,
pro básníky inspirací i múzou
a pro ostatní svět navždy legendou,
která se nezrodila pouhou náhodou.
Autor Skalka, 01.01.2009
Přečteno 341x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí