Maštaliska

Maštaliska

Anotace: Tahleta básenka je věnována prastaré budově, kterou při každém pohledu z okna vidím před sebou. Jsou to Maštaliska staré přes 300 let a mají se rekonstruovat. Jsem proti, ale na co se zmůžu ? Aspoň na toto...

Kolik bojů jsi už prošla,
co křiku a pláče postřehla,
co domů kolem tebe vykřiklo,
jako z karet se sesypaly,
a puchří zem.
Cihly v hlíně hluboko rozprášeny,
ty vše cítíš,
stojíš hrdě,
jsi pradávná,
jsi krásná,
jsi zničená,
poraněná na srdci.
Matičko budov v okolí,
bojuj proti každému,
kdo staví se ti do cesty,
v bájných,
mocných,
tajuplných chodbičkách…
Autor Chore, 25.09.2005
Přečteno 316x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí