Perlový náhrdelník z našich slz

Perlový náhrdelník z našich slz

Anotace: O princezně Dianě.Psána zpětně, v době 10letého výročí jejího pohřbu.Báseň neberte tak osobně je to spíše jen inspirace touto významnou osobou

Slzy všech lidí na zemi,spojte se v perly,
zda ve vaší moci to je-li.
Drahé perly, změňte se v slzy,
vždyť ta, co vás nosila zemře, již brzy.
Všichni teď vzpomínají na ni,
princeznu se srdcem na dlani.

Ta nemocným vždy dávala naději,
aby život měli raději.
Dětem umožnila vzdělání,
rozvinula tak jejich nadání.
Na duši jim zhojila šrámy,
aby se jen smích linul po tváři.
Ten její se však nezhojil
a do smrtelné řeky zabloudil.

Teď šest statných mužů pod rakví se hrbí,
to ne z tíhy břemene,ale žalem se jejich těla kloní.
V tvářích princů se hrdost a statečnost zračí,
když s průvodem směle kráčí,
jejich srdce však nemají sílu dračí.
A jako ostatní, nad osudem co krutě soudí,
uvnitř se těžce rmoutí.
Brány paláce se květinami plní,
v kostele se smutná píseň zní
i holubice, co kolem proletí,
slzu pro princeznu uroní.
Každý ale ví, že i když tělo odchází,
duch zůstane v každém domě i mlází.

Slzy všech lidí spojte se v šňůru perel,
a vzdejte hold té, jenž jsme dostali darem,
krásné Dianě, (čti dajáně)
naší pravé královně.
Autor Skalka, 03.01.2009
Přečteno 310x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

basnicka neni dokonala, obsahuje pravopisne chyby, nedokonale rymy, nektere se vubec nerymuji a ma spatny rytmus.
Ale princeznu D. jsem mela velmi rada a jeji ztata byla obrovska, jen me stve, ze ji lide z novim, bulvar atd nenecha v klidu spat a porad tahaji nakou spinu...

03.01.2009 16:18:00 | saddova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí