Toulám se krajinou...

Toulám se krajinou...

Anotace: Možná vám bude připadat, že nepatří do téhle kategorie, ale já ji sem zařadila proto, že jsem ji tak původně chtěla pojmenovat - život

Toulám se krajinou
oděná do vůně růží
a lákavé dálky
nechávám za sebou.

Kráčím stále vpřed,
neotáčím se, bych
kamenná nezůstala
kdes v cestě stát.

Vzpomínku vedle vzpomínky
ukládám v paměť,
jako naškrobené kapesníky
právě žehlené.

Potkávám poutníky
i průvody veselé,
muže léty shrbené
s dívkami v rozkvětu v podpaží.

Z cest mnohdy stoupá
prach a bodláčí lemuje
kroky mé, ztěžklé
od vysílení krásného.

Toulám se krajinou
oděná do vůně růží
a lákavé dálky mám
stále před sebou.

Nevím, kdy se zastavím
a usednu s pocitem,
že zde konec mé
cesty se nachází.

Snad už mé nohy
nebudou moci dál jít...
Autor hajena, 25.09.2005
Přečteno 254x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Mě se zdá vcelku dobrá, jen pořád ta rytmika atd. Na několika místech mi taky připadá, že některé slovo je tam navíc, někde zas nějaké chybí. Skutečná pravopisná perlička!! se Ti povedla s těma unavenýma těŽkýma nohama - tak si to prosím Tě oprav, nebo smíchy prasknu!

23.11.2005 17:34:00 | MATT

Pěkná procházka...

25.09.2005 22:53:00 | Chore

děkuju za hezkou procházku zas se s tebou někdy rád projdu

25.09.2005 21:20:00 | kulishak

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí