Irská píseň

Irská píseň

Anotace: O tajemnu v Irsku

Dešťové kapky zvuk harfy přináší.
Jen vánek jemným dotekem chladivým
odkryje, co jiný zaprášil.

Tu píseň neznám
a přesto vím, že je ve mně.
I Měsíc za mlžnou oponou sní.

Píšťala z kopců sem doléhá,
cítím se svobodně.
V mých očích z křišťálu leskne se hladina ledová.

Se zpěvem vzdáleným půjdu tam,
kde ani sídhe nevidí světlo,
kde s Lilith nevládne tma.

Roztančená po pláních zelených
s vlnami ve vlasech
já chci říct Slunci, že se mu podobám ve snech mých.

Já nevím, co přijde, jaký je můj osud.
Já vím, že jsem šťastná.
Jsem na květech rosou.
Jsem květina sama.
Autor Willou, 05.01.2009
Přečteno 437x
Tipy 14
Poslední tipující: Bíša, J.U. Ray, contionor, Nimo, Markéta Hl., Květka Š., Marfuša, sondulacek, enigman
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hmm!

24.07.2009 17:49:00 | Bíša

jedna uživatelka literu mi do hodnocení básničky napsala"smekám" teď to samé říkám i já tobě:-)

07.01.2009 19:46:00 | contionor

Moc krásná květina v rytmu se vlní...
Irské tance mám ráda.

05.01.2009 11:12:00 | Květka Š.

...moc pěkné,jako bych písen slyšela..

05.01.2009 09:31:00 | sondulacek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí