Růženín

Růženín

Anotace: zamyšlení nad tímto polodrahokamenem...

Po létu následuje podzim, měsíc se slunci klaní,
Život se ubírá dál svým tempem, nikdo a nic to nezastaví…

Jsi kamenem krásy a lásky, těchto dvou falešných hodnot,
Které se tak snadno schovají za zvrhlost a podvádění,
Jak si někdo může splést půvab se zrůdností,
A žít bez lásky a jen se svou svůdností …

Dodáváš sílu odpouštět i těm, kteří nás hluboce zranili,
Avšak ne nám samým..
Člověk je tvor, který prošel řadou zklamání a zapomenout se bojí,
Ale ty nám poskytuješ ochranu, pod kterou se srdce zhojí…

Umožňuješ nám rozvíjet naší fantazii,
Ve které nám je často líp než v reálném světě,
Fantazie i skutečnost mají své přednosti,ale také vady,
Jen dej pozor aby ti nikdy nesplynuly dohromady…
Autor Lukika, 05.01.2009
Přečteno 294x
Tipy 2
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ahoj Lukiko,
Vítám tě po dlouhé době zpět :-).
Tvoje báseň je zajímavá především filozoficky. V řadě věcí se mi vztahy a svět jeví podobně, obzvlášť dobře jsi ukázala na krásu a lásku, které nebývají, čím se zdají být.
Život není lehký, ale boj a víra mají stále cenu.
Přeju ti do nového roku vše nejkrásnější.
M. :-)

05.01.2009 20:49:00 | bába čurchlastka a inkontinenční ucháč

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí