u pomníku

u pomníku

Anotace: ..

U pomníku padlejch hrdinů
na strážích se střídaj generace
co mění stejnokroje
popel z těl těch dávných dnů
se z větrem bude vracet
do očí vdov bez závoje.

Pionýr,skaut či voják v zbrani
nikdo už slzu neuroní
u věnce z ostnatýho drátu
na černej mramor serou vrány
jednou za rok tady skloní
hlavu hlava státu.

Upadnou jednou v zapomění
ty tuny betonu
mohyly minulosti
zbydou jen střepy z vyprávění
a laufy starejch kanonů
svědectví marnivosti.
Autor zenge, 05.01.2009
Přečteno 291x
Tipy 6
Poslední tipující: NikitaNikaT., Tacca, Mannon
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Báseň dobře zpracovaná, polil mne smutek... nevím, jen prostě vzpomínky, že někdy něco nebylo lehké...

07.01.2009 07:17:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí