Blouzníš v horečkách

Blouzníš v horečkách

Anotace: Někde to bylo, nevím kde, vzpomeňte si a povězte mi to.

Padlého anděla nedělají jen černá křídla.
Pořád je tu duše, srdce...
. . . . . . . . . . . . Tvář.
A černá svatozář.
Otevřená stavidla,
. . . . . . . . vodopády sazí
z temně zelených očí
. . . . . . . . (prázdných míst tam někde v pustině obličeje)
...

Svět se naklonil,
. . . . . . . . skluzavky se narovnaly.
Nikam už neteče
. . . . . . . . co dřív hnalo se koryty.
A ty, člověče,
. . . . . . . . na dně
. . . . . . . . . . . . vyschlé řeky
už věky
. . . . se potácíš
. . . . . . . . a hledáš stín
v úpatích vrchovin,
. . . . . . . . u řek a vodopádů.

A pak
. . . . ztrácíš vládu
. . . . . . . . . . . . nad svým tělem.
Blouzníš v horečkách
. . . . . . . . a máš strach
a výčitky
. . . . jsou jako...
. . . . . . . . Jako řeka.
A ty jsi jejich moře.
Noří se do tebe to hoře,
příze snů
. . . . se pomaličku odmotává
vstříc novým dnům.
Autor Bůchví..., 05.01.2009
Přečteno 321x
Tipy 8
Poslední tipující: Flamy, Alasea, klara07, malá čarodejnice wiggová netopýrková
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jak jsem řekla včera... podivně krásné:) .A.

06.01.2009 18:44:00 | Alicia

chtěla jse něco....
hmmm, už nevím co...
jo, aha, no že je to hezký? ne! smutný - ale tak trochu smutně hezký: )
Jak vida, sekla jsem se s tim, že Ti to teď nepůjde...

06.01.2009 12:17:00 | malá čarodejnice wiggová netopýrková

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí