Rekapitulace

Rekapitulace

Anotace: Co přinesl uplynulý rok...

Na dně vyprchalého sektu
štěstí se s hnusem válí
po celý rok spolu válčili
a já se rozhoduji:
komu mám přisoudit vítěznou nótu?
rekapitulace uplynulého času
rekapitulace ročních zkušeností
bojoval jsem
s křivdami, lží, nenávistí, pýchou...
byl jsem mnohokrát u konce s dechem
s obličejem v prachu hřbitovní hlíny
kolena prosbami rozedřená
nevíra v lepší zítřky
a potom ty...
probuzen z kómatu a mdlob
vytržen z večírku zatracených
a já volám:
jsem tu zpátky!
orosen dechem probdělých nocí
nocí v tvém objetí
mé srdce spí na medovém polštáři,
který načechráváš svými vlasy a vůní
má duše sedí na nachovém mraku
vím, že se o ni budeš dobře starat
a taky už vím, že štěstí a láska vítězí!
ať si kdo chce co chce říká
já tomu věřím...
jako v pohádce
osvobozen z prokletí...
dobro vítězí
díky ti můj ztělesněný anděli!
Autor BeatleJohn, 05.01.2009
Přečteno 284x
Tipy 3
Poslední tipující: kikis, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

A co si takhle ten překlep jednoduše opravit, to by nešlo? Ale ne, proč dělat věci jednoduše, když jdou složitě...
A jinak k básni - nezklamala.

13.01.2009 17:19:00 | CorrimsonTom

tímto se včem čtěnářum omlouvam za chybu ve slově obličej..překlep.pardon.autor

05.01.2009 21:47:00 | BeatleJohn

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí