Kdež jsou ty krásné dny

Kdež jsou ty krásné dny

Anotace: Ze sbírky: "Balady našich dnů"

Sbírka: Balady našich dnů

Kdež jsou ty krásné dny

Kdež jsou ty krásné dny,
kdy jsme dětským hlasem mluvívali?
Kdy žití bez záště a zla
jsme v svém srdci vnímávali?

Kdež jsou ty krásné dny,
kdy byly jsme jen malá děcka?
Kdy skákali jsme a hrávali
si jen v rozšoupaných keckách?

Kdež jsou ty krásné dny,
kdy stačil jen kamarádův smích?
Kdy peníz byl nám zbytečným,
abychom malovali úsměvy na tvářích?

Kdež jsou ty krásné dny,
kdy v očích štěstí stávalo?
Kdy kol sebe vnímali jsme,
jak slunce si s námi hrávalo?

Kdež jsou ty krásné dny,
kdy jsme dospělým se smáli?
Kdy jsme trpký výraz
v jejich tvářích nechápali?
Autor Miro Sparkus, 06.01.2009
Přečteno 579x
Tipy 4
Poslední tipující: Pincik, kikis, Bíša, Kapka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To jistě ano, akorát ta dospělost trvá povětšinou déle než-li dětství. A nejsmutnější je, že si člověk uvědomí, jak děství promrhal, až když ho promrhá...

07.01.2009 00:01:00 | Miro Sparkus

Jojo, kdeže jsou? Ale každé období může mít své kouzlo.

06.01.2009 19:39:00 | Kapka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí