Kamínek.

Kamínek.

Anotace: Malá vzpomínka na letošní červencový týden, kdy jsem ležel pod obrazovkou, co má jenom jeden kanál s vrtkavou dramaturgií...

Kamínek.

První noc na jipce
se mě sestra zeptala
zda má zhasnout
snad mi chtěla nabídnout
ještě trochu osvětlení
protože pod deklem už není kde vzít louč…

Nakonec jsem hleděl
do zhasnutých zářivek
a odevzdaně čekal
zda mě poctí návštěvou SVĚTLO
aby řeklo
že mi dovoluje
ještě chvíli rozsvěcet a zhasínat osvětlení
které žije do prasknutí vláken v žárovce

ačkoliv SVĚTLO vlastně nezná chvíli
jde pořád svým směrem
a já jsem jen kamínek
který by chtěl dopadnout
do jeho cesty.
Autor Martin Vodňanský, 26.09.2005
Přečteno 371x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

krásná

28.09.2005 17:47:00 | Melfëa

Taky se mi líbí.

26.09.2005 15:11:00 | takova

...každý kamínek září
a každý sílu, světlo má...
básenka hluboká, nádherná!!! :o)

26.09.2005 15:01:00 | Cecilka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí