Noc je ještě mladá...

Noc je ještě mladá...

Anotace: když....nejde spát...

Noc je ještě mladá
Elixír s vůní ořechů
po němž se stárne
Slepou útěchu
vůle mravokárné
Však evidentně nepostrádá....

Snáší se jemně do dlaně
Ke kůži důvěrně si čichá
Všechno co den nasbíral si
Vnímá tiše
Nikam nepospíchá

..A vějíř rozpuštěných vlasů
Čechrá si...
Prstíky do hádků je kroutí...
Konkurent deštivého počasí
Smysly neobloudí
Ani neoloupí...

V mihotavém světle svíčky
Těm,kterým očka ještě mrkají
nasype zrnka z makovičky
Na víčka
tiše šeptajíc:

" Nyní už spi, mám oříškovou žízeň"....

Chopí se poháru
a napije se rzi...

Na tváři
Stovky drobných vrásek
Celá je najednou
zkrásnělá,
Bledne a ubývá jak čas
Hlas měkne,
padají k zemi makovičky

…ve schránce rána krátký vzkaz:

" Zítra přijdu zas...."
Autor zvířenka, 08.01.2009
Přečteno 260x
Tipy 5
Poslední tipující: kouzelníček, Jiparo, labuť, enigman
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Něžné a příjemné čtení v nočním osvětelní, líbí a vítám Tě dodatečně mezi námi... Všimla jsem si Tě až dnes... :o)

08.01.2009 01:43:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí