V kolébkovém verši...

V kolébkovém verši...

Anotace: ...

V kolébkovém verši duté slávy,
taje socha,na níž jsem si zvyk.
Přelétaví ptáci kolem hlavy,
slyší její úpěnlivy vzlyk.

V nemoderním plášti mnoha rýmů,
v krytém těle na milión číž.
Ozývá se do prašného dýmu,
s nebesy tvého ozvěn tíž.

V popelavém dešti zvoní hrany,
ukazuje vše a pro někoho nic.
Její pohled nebojíce rány,
s počtem básní seřazené v líc.

V polepené části vnitřní síly,
žijou slova sto let s méně dní.
Planým dechem pocenými díly,
vrací záda směřujíce k ní.

V polovině slova zábly věty
které řekly víc než pouhý cit.
Z otevřené knihy prší věty,
do džbánu z nějž touží lidé pít.

V kolébkovém verši duté slávy,
taje socha,na níž jsem si zvyk.
Přelétaví ptáci kolem hlavy,
slyší její ůpěnlivý vzlyk.

V nečekané chvíli torzo kamen,
křičí ústy um svůj do krajin.
Z knihy v jeho rukou tryskl pramen,
co nás řízl všechny do slabin.
Autor Zdenek, 09.01.2009
Přečteno 309x
Tipy 14
Poslední tipující: carodejka, Quigleika, Holis, Psavec, Mbonita, Jana M., labuť, ringil-suky, Flamy
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tve verse plynou jako na vlnkach.

10.01.2009 22:38:00 | carodejka

...překrásnéééé...

10.01.2009 18:59:00 | Quigleika

Přiznám se, že mám trochu problém s pochopením smyslu, ale je příjemné nechat se kolébat zvukomalbou slov a příjemně pravidelným rytmem.

09.01.2009 20:13:00 | Jana M.

Líbí se mi!

09.01.2009 19:27:00 | labuť

Hezká :).

09.01.2009 18:54:00 | Cheerful Lady

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí