Výkřik domu

Výkřik domu

Slyšela jsem výkřik domu
obtěžkaný starým haraburdím.
Odřeným nábytkem, peřinami,
které nehřejí. Prošlapanými
koberci a spoustou vynošených hader.
Doslova mne prosil abych
ho zbavila toho břímě.
Jen potom se v jeho náruči
bude dobře dýchat.
Pokusím se mu vyhovět.
Zaslouží si to.
Za suchou střechu nad hlavou,
za ochranu před mrazy a vánicemi,
za lásku, tepla domova.
Chci aby můj dům zpíval veselou
písničku. Nasával čerstvý vzduch.
Zbavil se napětí a úzkosti.
I když to byl jenom sen,
který se mně v noci zdál,
začnu pro dům něco dělat
a ne jenom přemýšlet.
Autor devcatko z jetele, 10.01.2009
Přečteno 307x
Tipy 10
Poslední tipující: lady_esik, BArBArKO, čertíček, jerabina, Bíša, Paulín, Mademoiselle Drea
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Uklízela jsi? :)

22.02.2009 09:51:00 | lady_esik

Čte se to jako pohádka,ale ...

25.01.2009 19:12:00 | čertíček

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí