Síla okamžiku

Síla okamžiku

Anotace: Úvaha nad silou chvíle. První báseň co jsem kdy napsal.

Nastane v životě chvíle,
kdy čas se skoro zastaví,
duše pak uletí míle,
přiblíží se poznání.

Je to jak úsvit dne,
u něhož nedočkáš se večera,
je to krok povznesení se,
nad konečnosti života.

I ty tu chvíli uzříš,
jsou tu všude kolem nás,
stačí se natáhnout a už ji držíš,
poté jde prožívat zas a zas.

Těžko se o tom mluví,
a ještě hůře veršuje,
leč ten, kdo tenhle zázrak cítí,
toho Poznání se stupňuje.

Já tomu říkám síla okamžiku,
trvá to totiž jenom chvilku,
však koho chvíle osvítí,
nekonečna střípek ten uvidí.

Uvidí ho zářit v mlhách času,
jak vznáší se nehnutě,
a vyslechne Univerza hlasu,
jež praví k němu pohnutě:

,,Bylo ti dáno vidět sem,
kde ztrácí už rozum smysl,
tak vypusť své pocity ven,
a otevři svoji mysl."

Ponaučení:
Některe věci nemusíme chápat,
abychom vnímali, co nám chtějí předat.
Autor Sallamander, 10.01.2009
Přečteno 223x
Tipy 2
Poslední tipující: Churry
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Myšlenka pěkná, tvůj projev se mi celkem líbí. Těším se na další.

10.01.2009 19:19:00 | Mademoiselle Drea

Myslíš Řízení osudu?

10.01.2009 19:15:00 | Sallamander

Nevím, jak je to možný, ale naše básničky k sobě sedly... "o)))

10.01.2009 18:58:00 | Churry

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí