Vločka

Vločka

Anotace: Zkusme si více všímat věcí, které se nám zdají nepodstatné. Někdy stačí jen změnit úhel pohledu, oprostit se od vnějších vlivů...třeba pak budeme šťastnější.

Blyštivá je, krystalická
malá vločka prozaická.
Tu a tam se trochu třpytí,
na mraku se neuchytí.

Jenom padá, stále padá
zatím neví, co by ráda.
Co jí dole vlastně čeká?
Hory, město, lidé, řeka ...

Mezitím se storát změní
nikdo to však neocení.
Ve větru se lehce zmítá
vločka malá, rozmanitá.

Najde domov v chladném sněhu
nebo ztaje bez příběhu?
Kdo si její krásy všímá,
dokud je jen svá a jiná?
Autor Rozpalka, 12.01.2009
Přečteno 241x
Tipy 5
Poslední tipující: jedam, Zorenka Ježková, black-ladybird
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí