Matematik bez práce

Matematik bez práce

Anotace: o hodině matiky. vždyť je to přeci hračka. kdo by se nevrátil ke hraní, když přišel o práci?

Všechny příklady
jsou vypočtené
a já jsem
matematik
bez práce.

Někdo mi sebral
všechny proměnné.

To není žádná
legrace.

Nezbyl mi
ani kosinus
a sina si s sebou
sbalil jak
do chlebníku
svačinu.

A ostrými náboji
nabil na obranu
mých
početních
hraček.

Zakázali
mi si hrát.

Nebyl by
v tom háček,
však potřebuji
spočítat,
co dostanu,
když vynásobím
desetkrát
plyšového medvídka
a dřevěné kostičky
to celé na
minus dvacátou
třetí
(prý příklad pro děti)
a k tomu sinusy
papírové krabice,
do které je
zabalím.

Až začnu
znovu počítat.

Od nuly a bez
kalkulačky.

Jen s plyšovými
kostičkami.

Tedy dřevěnými.

Medvídky.
Autor Kristine Clary-Aldringen, 14.01.2009
Přečteno 307x
Tipy 14
Poslední tipující: Vlk v rouše, Holis, Markéta Hl., enigman, Psavec, Squat_the_world, Mbonita, kikis
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

dokonalé vystihlé hlubiny matematikovy duše, řekl bych:)

14.01.2009 20:44:00 | Squat_the_world

Matematika je jenom hračka!
Tisíckrát přetočená pračka...
A přece lze v ní stále něco, případně někoho, vyprat a vyždímat...
Dobrá myšlenka, moc dobrá, poezie o přírodních věda mi připadá neskonale živá. Hraj si dál:-)

14.01.2009 19:53:00 | kikis

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí