Odešla mýtinou mi

Odešla mýtinou mi

Anotace: --------

Měděné údy západního slunce
natahují na skřipec večera
tělo mého stínu,
romantická chvíle co by kat
vytrhává srdce vzpomínkám
a čubka nenávist
zevlující u rozšklebených stehen dubů
prohrabuje
zbytky dodýchalých spoluchvil.

Urousané škraloupy polopravd namísto bláta,
jímž tehdy šlépěje milovaně vedly
malé s velkými, od sebe, k sobě,
na kůži holiny z vymýcených doteků,
bývaly by rašily pupeny z větví,
jimiž dlaně jara přiváděly
ztvrdlé dřevo do květu.
Po tváři ženy stekla by jeho vůně
rozplynulá úsměvem rtů
v další letorost.

V záhybu lesa po pátém roce,
nezbylo více co brát ani dát
z poslední čtrnácté komnaty,
otočila klíčem, o němž jsem nevěděl,
rozhodlá projít
pařezištěm košatých slibů
a prošla tou láskou
zabouchla mi za mnou dveře.
Autor Taog, 14.01.2009
Přečteno 281x
Tipy 22
Poslední tipující: isisleo, jita.1965, okapovaroura, Holis, Triffid Kolbe, Tacca, enigman, Psavec, labuť, Jana M., ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jak silně mohou slova působit, když se to umí !

19.01.2009 16:35:00 | jita.1965

..dílko z hloubky duše vycházející..

15.01.2009 10:16:00 | Tacca

Trefil jsi se do mých pocitů... a moc se mi Tvé verše líbí!

14.01.2009 22:34:00 | labuť

taky zabouchnutej... :o)
je krásná

14.01.2009 22:08:00 | hanele m.

Silné verše...

14.01.2009 21:51:00 | Bíša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí