FATOS

FATOS

Anotace: Snad mi autor básně odpustí. Tyto verše jsem nepsal já. Přesto je psal člověk se stejným jménem, stejnou barvou očí, stejnými geny a stejnou touhou po relativní pravdě.

-------------------------
Rozměklá svíce dechem žáru,
stíny své vrhá proti vzpomínkám,
jak žíně řehtající do oparu,
netuší kdo ptá se... a dál kam?

Už krátký snad zbývá mžik,
vosk v proudech vtéká do otěží,
není slyšet více nežli vzlyk,
s pečetí dějin, na kterých nezáleží...

Jen tma horkému tichu rozumí,
leč svítání jeho krystaly rozdrtí,
co nikdo, ani jeden neumí,
má smysl se budit až po smrti?

Svůj kříž na mramor volně ložím,
nechť zapálí jej zcela kdokoli,
i ten komu zdám se ještě horším,
stejně je f a t o s každé soukolí...

.
Autor JR, 14.01.2009
Přečteno 267x
Tipy 14
Poslední tipující: jedam, Lasska, Tygropes, Holis, Bíša, LucQa, B.a.r.b.a.r, Jana M., WAYWARD
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

krásná, kdo je autorem?

16.01.2009 21:55:00 | Lasska

hezke...:-)

14.01.2009 23:22:00 | B.a.r.b.a.r

Líbí se mi.

14.01.2009 22:29:00 | Jana M.

...předpokládám,že je to otec

14.01.2009 22:27:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí