Jabloň

Jabloň

Anotace: -

Život je jabloň košatá
rozlehlá v nekonečnu
je spletí větví proťatá
a skrývá plody různé

každý z nich jednou možností
jest pro tě jen to zkusit
kousnutí skýtá radosti
nebo tě může zhnusit

můžeš stát- čekat pod stromem
až možnost pod nos spadne
možná pak budeš spokojen
s tím jak to bylo snadné

nebo se vydej do korun
cestou neproklestěnou
navzdory mnohým odporům
tak polez vzhůru semnou

tisíckrát lez jsem po kmeni
tisíckrát z výšin spadnul
však neztratil jsem naději
abych to příště zvládnul

já chutnal mnohá pláňata
v nich viděl spousty červů
má cesta je jen načatá
bude stát ještě nervů

jsou mnozí lezci zběsilí
zrození pro vrcholy
aby svou možnost dobili
kráčejí přes mrtvoly

lezou nedbaje okolí
za pomoc nejsou vděční
pro svůj cíl zvládnou cokoli
a tím jsou nebezpeční

někdo se pachtí životem
pro jabko jedinečné
však rok mu plyne za rokem
a žití není věčné

jiní sbírají cokoli
plody nevybírají
co když je jednou zabolí
to že jim nechutnají

možná početní převaha
v partě se lépe táhne
otázkou ale zůstává
kdo pak pro možnost sáhne

v páru se dělit o strasti
a také o kořisti
lépe se drápe z propasti
když tě ten druhý jistí

jednomu plody trpké jsou
druhému sladce voní
mnozí se pro ně usmějou
a jiní slzy roní

kolik jich jabloň zplodila
toliko mají chutí
schválně to takhle určila
a tím nás zkoušet nutí
Autor Bolder, 16.01.2009
Přečteno 353x
Tipy 8
Poslední tipující: Holis, Bíša, jusTMee, Psavec, Jana M., kikis
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ta myšlenka je tak ovocnářská a sadařská. Tak motivující, tak zvláštní. Krásná :o)

16.01.2009 15:52:00 | kikis

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí