Válečník, hrdina

Válečník, hrdina

Anotace: psáno při hodině češtiny, učitelka chtěla, aby sme nějak charakterizovali hrdinu, mě napadli tyto řádky..

Temným údolí stínů,
kráčel on sám,
vpřed svému osudu,
hrot jeho kopí třpytil se,
v měsíčním svitu ukrytém v korunách stromů,
které do tváře stín mi tiskly,
volnou chůzí,
bez kousku studu,
bez váhavého kroku,
vpřed přikrčen,
oči přivřené,
tep srdce do rytmu hrát.
Tam v dáli,
ve křoví ukrytý stín,
vítal jej záhy
a zvěř prchala dál,
on pouze tiše se smál.
V momentě kopí hvízdalo tmou,
nalezlo srdce,
které slyšelo tmou,
stín ve křoví stál,
již nehne se,
od dubu dál.
Autor Gabriel17, 16.01.2009
Přečteno 272x
Tipy 5
Poslední tipující: panennka.z.polarky, kikis
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

mé představy o hrdinovi jsou spolu tak nějak příbuzné. třeba jako sestřenice :-)

16.01.2009 16:29:00 | kikis

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí