Dlouho

Dlouho

Anotace: Ráno psaná

Říkám si počkej, tak čekám.
Čekám, až dohoří poslední cigareta.
Čekám, až poslední sklenka bude vypita.
Čekám, až peněženka zazeje prázdnotou
a nebude, za co pít s novou ochotou.
Čekám, až poslední muž či žena
se spásným gestem zjeví se u baru.
Čekám, až poslední zbytky energie odezní jak vlna, únava na všechno padne,
poslední muž či žena odejdou
a já budu moc otevřít dveře
a vypustit nedychatelno ven.
Teprve pak mohu místnost
postupně kyslíkem znovu naplnit.
Vzduch tak prostý teď voní mi zcela svěže.
Čekám, až poslední světla zhasnou
a dveře budu moct zavřít,
zamknout a klíč zahodit.
Zahodit a dlouho se nevrátit.
Autor Slava-THC, 29.09.2005
Přečteno 322x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Čekání nebo očekávání?

29.09.2005 21:59:00 | Slava-THC

Taky mám pocit,že se život skládá z čekání.

29.09.2005 12:48:00 | takova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí