Catullus 13

Catullus 13

Anotace: Překlad (resp. přebásnění) Catullovy básničky (carmen XIII)

Ale dobře se u mě najíš, můj Fabulle,
dopřejou-li ti bozi tu zábavu
jen jídla tácy a pití korbele
vem s sebou a taky náladu
a pěknou holku a taky svůj vtip,
a všechno veselí co patří na hostinu
tohle přines, Fabulle, a bude nám líp.
vžyť Catullův měšec skrývá samou pavučinu!
Odměnou však obdržíš jen lásku čirou,
ba lepšího a hezčího cos
Já mast ti dám, jíž moji milou
obdařil kdys sám Éros.
K té čichneš si a nebudeš nic chtít tak moc
Než bohové by, Fabulle, tě zcela proměnili v nos!
Autor valaki, 17.01.2009
Přečteno 565x
Tipy 1
Poslední tipující: Markéta Hl.
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí