Profesionální Stroj

Profesionální Stroj

Anotace: A jeho monolog

Na co potřebuješ čich?
Řekni, k čemu je ti chuť'
Nejsi přec Tibetský mnich
Abys v sobě neměl rtuť
Když rýpeš svým ostrým hrotem,
Není nad - se stát robotem.
Na co je ti malichernost?
Lidi snad zaslouží věrnost?
Vše poznáš jen v rozlišeni
Nad to, věř mi, už nic není!
Tvůj software je geniální
Zcela neohrožen sbojem
Nejsme ňoumy
Budem raději profesionálním strojem.
Můžem lisovat pocity,
Komprimovat komplimenty
Žádné výčitky a city
Mají jiné abonenty.
Jsme podřízené pokroku
Ten je alfou a omegou
Jsme jen chladné zabijáci
Nikdy nepoctěné něhou
Vlastní hlavou?
Krví?
Potem?
Není nad se stát robotem.
Autor Alisa 16, 18.01.2009
Přečteno 211x
Tipy 5
Poslední tipující: Veselý Drak, Petbab
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

lidská báseň

01.03.2009 05:28:00 | Petbab

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí