Myslivecká romance

Myslivecká romance

Anotace: .... J.C.senior

Myslivecká romance

JC senior

Zrak upřený do dálky
hledám v lese Rusalky
Nejsem mladík, je to zvláštní
nerad se znám k této vášni
ale občas, přes svůj věk
vyjdu "na lov" Rusalek
do lesa, co na mě vždycky
působil tak romanticky

Zde jsem kdysi líčil pasti
kravský zvonec tu teď chrastí
nad rozpadlou slzím boudou
bývala Petrovských chloubou
Na veselou hvízdnu notu
první nalezl jsem stopu:
z konvalinek korálky,
ztratily je Rusalky

Ozvěna má paměť dlouhou
Dětinskou se chvěji touhou
někde spatřit, to mě láká,
přelet ptáka Ohniváka
jistým bych se vydal směrem
neb se právě jeho perem,
z historie jak to znám,
zdobí vlasy Rusalkám

Daněk ladným mizí skokem
pytlák polechtal ho brokem,
první světluška již bliká
kámen láká kameníka,
u jeskyně vrána kráká
nejspíš mě má za hlupáka
Mám jít s drakem do války
abych našel Rusalky?

Palouk, který lákal k tanci
s úspěchem rozryli kanci,
zvony znějí v blízké vísce
Ježibabě hasne v pícce
Karkulka má rande s vlkem
měsíc vykouk nad potokem
O Rusalkách sen se ztrácí
Kam odlétli všichni ptáci?

Pomalu se večer snes
prolezlý mám celý les
byť s podporou lesních včel
Rusalky jsem nenašel
Vášeň prchla, již se šeří
když tu světlo mezi keři
je to výsměch nebo vděk:
motel "U tří Rusalek"
Autor j.c., 29.09.2005
Přečteno 422x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Krásné verše a ten děj! ..má spád. A hlavně je to nádherně rýmované.

25.06.2007 22:19:00 | G30R63

Ty berdžos, to je hezký, by mě zajímalo, jestli si na ty absolutně dokonalý verše někoho najímáš nebo jestli je píšeš sám...!

18.10.2005 20:30:00 | Králík

WAU!! tak tohle je super!

29.09.2005 15:39:00 | Natalie Kolářová

Při čtení se rozhořelo
v ježibabí chýši,
prostě je zas krásně milo,
ať to všichni slyší :o)

29.09.2005 15:36:00 | Cecilka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí