Stesky neprobádané

Stesky neprobádané

Anotace: (reportáž z vědeckého experimentu) Co se stalo devátý den?

Sbírka: Zokadooka

STESKY NEPROBÁDANÉ
(reportáž z vědeckého experimentu)

Chci to vědět.
Pravdu znát.
Nemlžit a nechodit kolem horké kaše.
Zakazuji sama sobě něco nalhávat!

Chvěje se tím napětím i vřes
za nímž jsem skryta.
Je se mnou můj pes
šelmička nepostradatelná
a léty krásně zapeklitá.
(houští pozorovateli úkryt laskavě skýtá)

Pozoruji své smutky.
Jaké jsou a jak si žijí.
Na trám vysoký schovala jsem schůdky.
Co slábnoucí vůli snadnou dostupností
pozabíjí.

DEN PRVNÍ.
Nadhled..chut a síla vše zvládnout.
Pádné argumenty...striktní závěry, odvaha.
Machrování "klidně si sem vtrhni"
Bojová píseň k chlapáctví pomáhá.

DEN DRUHÝ
Veselím se se všemi svými druhy.
Schovávám své odhodlání do ryku.
Rozstřikuji veselí na všechny strany,
s emocemi nepřicházím do styku.

DEN TŘETÍ
Do hlavy se tiše vkradly děti
S výčitkama v očích jenž pohledem úpí.
Strachy ježí se mi všechny chlupy...
Vyklovou mi srdce jako supi....

DEN ČTVRTÝ
Panika.
Všechno se vleče.
Soustředěnost utíká....

DEN PÁTÝ
Hysterické veselí.
Hned po něm...hysterický pláč.
Ach Bože, řekni mi,prosím co jsem zač...
A co tu pohledávám...
A on jenom:
"Milá moje, jak jsem dostal,tak dávám"...

DEN ŠESTÝ
Apatie.
Déšt
v jednolitou
šedou hroudu všechno smyje...

DEN SEDMÝ
Chce to vzpruhu.
Cokoliv,cokoliv přijde k duhu.
Kde jsi můj věrný vlčí druhu??

DEN OSMÝ
Ani nemyslím.
snad už jen se mi to
všechno jenom zdá
a s Ním...
Autor zvířenka, 20.01.2009
Přečteno 331x
Tipy 8
Poslední tipující: Narrion, Psavec, jedam, Tygropes, WAYWARD, Mbonita, WhiteSkull
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí