Ze tmy VI.

Ze tmy VI.

Anotace: prostě ze tmy ... (ne)báseň ... obraz zachytěný slovy

Sbírka: Pobyt ve tmě ...

Pozoruji nějakou pláň s mírným vyvýšením uprostřed.
Uprostřed vyvýšeniny je cosi jako kráter.
Vyšlehují z něho světelné louče nahoru.
Malé, asi tak pětileté děvčátko
pomalu leze na vyvýšeninu,
pak si lehne na okraj a
zvědavě nakoukne do kráteru.
Nedohlédne na dno, kráter je plný jakoby světelných vláken
– pulzuje to – je to průsvitné i jako plazma zároveň.
Láká jí to.
To světlo k ní telepaticky mluví.
Ptá se jí, jestli se nechce zkusit ponořit do světla …
Po přiznání strachu se ze světla vystrčí světelná ruka.
Nabízí děvčátko ať se jí chytne.
Děvčátko chvíli váha, ale pak konečně najde odvahu
a chytne se podávané ruky …
Pak vstoupí do proudu světla …
A začne lítat … jako v beztížným stavu …
poměrně rychle se naučí
ovládat pohyb libovolným směrem
moc se ji líbí dělat piruety dopředu a dozadu
chvíli padá zády napřed …
pak se řítí šílenou rychlostí hlavou nahoru i dolů
pak zase plachtí jako vzdušní baletka
(všechny tyhle pocity mi vyvolávají
fyzické mravenčení na zádech)
Je to zábavné …

Vím, že já jsem ten světelný proud i to děvčátko.
Je nám báječně ...
Autor Romana Šamanka Ladyloba, 22.01.2009
Přečteno 503x
Tipy 36
Poslední tipující: PIPSQUEAK, fab four, čertíček, Kapka, Lorraine, Bean, Holis, sophia92, teranosaur, Mario de Janiero, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

a sny ožily..
ze tmy se spojily
v život jednoho děvčete..
s duší dítěte .o)

25.01.2009 18:32:00 | Bean

Sny s otevřenýma očima jsou našim bohatstvím...

22.01.2009 16:08:00 | Mario de Janiero

Krasne!

22.01.2009 01:09:00 | carodejka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí