Právě jsem se nudila

Právě jsem se nudila

Anotace: Počkali jsme o půlnoci, až král nebude moci

Právě jsem se nudila,
když myšlenka mne vzbudila.
Napadl mě spásný plán,
jak by se z krále stal pán.

Ten jeho povýšený nos,
potřeboval by chodit chvíli bos,
aby se stal spravedlivým králem
a uvnitř obyčejným pánem.

Já našla muže,
který mi s tím pomůže.
Tuze podobal se králi
a my byli v ráji.

Teď už jen,
se správnou chvílí ven.

Počkali jsme o půlnoci,
až král nebude moci
a půjde sám ven.
Tam ho přepadnem!

Krále jsme chytli,
rychle převlíkli,
muž posadil se za trůn
a král byl posazen za prázdný stůl.

On tvářil se, jak vůl,
když dostal chleba a sůl.
Já poslala ho, aby chodil bos,
on hned spadl na kokos,
prý led podá, jako nůž
líce měl, jak růž.

Já nechtěla ho trápit moc,
jen jeden den a jednu noc.
Hladný v mrazu strávil noc,
tak už toho bylo moc.

O půlnoci, jednou v noci,
napravila jsem, co bylo v mé moci.

Poučený, hodný král.
Už si na nic nehrál.
Stal se spravedlivým a moudrým,
byla jsem nadšena ním.

Kraloval po mnoho let,
vždy za mnou dělal si výlet.
Přátelé jsme skvělí dodnes,
navštěvujeme spolu ves.

Jen obavy mám,
že to jednou vrátí nám.
Autor Renissh, 22.01.2009
Přečteno 266x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí