Slova

Slova

Písmena se mění na slova a fráze
kdekdo si může připadat jak na horské dráze
Některá bolí,
některá jsou plná štěstí
lidé pro ně slzy roní

Slova mohou bouřít narody
Slova jenž tvoří z valečných vřav hroby
Jsou plny přátelství, bohužel i zrad
V některých se jejich význam nezná.
Jedno je jisté bez nich se žít nedá

Slova, Slůvka,Slovíčka
to jsou výtvory človeka
Ten s nimi muže ranit
i nežně po srdci hladit
Existuje jich mnoho, v mnoha jazycích
a dá se s nimi vyjádřit c onení na očích

Oči mluví, i cele tělo,
řeč těla je však zrádná
slova ta jsou hned jasná
Slovem vyjádříš pocity i chutě
tělem klameš, to zdá se být všem jedno.
Autor Jan Václav Znojemský, 24.01.2009
Přečteno 423x
Tipy 1
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí