Gladius

Gladius

Anotace: .

Gladius

Byl to dobrý vrhač!!!

Stál tam sám,
jak už mnohokrát,
statný to Vlám,
proč se ho bát?

Mám u pasu,
krátký meč gladius,
nebojuji za svou rasu,
mé jméno je Bohemius.

Stojím zde uprostřed,
kamenné zrůdy,
stěny hladké jak led,
dav nemá žádné pudy.

Pokud náhoda dopřeje,
přežiji dnešek zdráv,
skočím-li do krvavé peřeje,
její krůpěje stečou na můj háv.

Pohnul se velmi rychle,
vrhnul své kopí ke mně,,
kolem hrotu jakásy krychle,
nevnímám jiný kus země.

Špice se dotkla kůže,
vklouzla do mé duše,
kolem rány rudá růže,
plíce jen chraptí suše.

Padl jsem do prachu,
kam padly už mnozí,
v srdci pouze strach,
do kraje kam Cháron vozí.

Slezané,Moraváné a Čechové,
nenechme se stáhnout na okraj,
kde létájí kopí nachové,
náš rod není ostatních zemí lokaj!!!

25.9.2005 HKvH
Autor HKvH, 01.10.2005
Přečteno 339x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Básnicky jakž-takž, ale na jednu básničku je tam až moc národů a božstev. 80

01.10.2005 14:05:00 | Mr.George

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí