Vínko

Vínko

Anotace: Pouhá myšlenka v opojení vína ... Vám přeji být v opojení lásky, to je mnohem, mnohem lepší ...

Opita vínem usínám,
život svůj proklínám.
Bez vínka noci bezesné,
v sklence chvíle úžasné...
či také úděsné...

Vínko vám dá sílu,
na chvíli i víru,
ale co potom, nic,
k úderu nastavím líc...
nemám klíč...

Vínko bílé či červené,
vteřiny s Tebou jsou nevěrné,
všemu, životu, realitě...
dnes je po výplatě?
Ano, ale jiné...

Vínko mé, už to nebolí,
rána se s Tebou zahojí,
ale jen na chvíli,
návrat do reality je nemilý,
tak co dál...

Vínečko, co díky Tobě píši,
bolest a žal ze mě čiší,
cítím se být v kruté říši,
už ani nevím, kdo jsem, čí jsi...
ale jdu dál...

Nechci být opita vínem,
žít s žalostným splínem,
chci žít v lásce a radosti,
to se bohužel nepoštěstí...
mně ne...

Vínko, zase jde na mě špatná nálada,
dám si další dvě deci a vlez mi na záda,
ne, to je jen chvilkové, pak zas toužím,
vším, bolestí a ranami osudu se soužím...
bohužel, nevyřeším to...

Vínko, chutnáš mi, ale už nechci,
dám si poslední dvě deci,
pak jdu ihned k věci...
jdu psát, víš proč? Víš...
Ale pssst...věřím, že nikomu to nepovíš...

Povíš, však mě k tomu doháníš,
no tak, to už fakt přeháníš,
už ponech myšlenky vzadu,
vnímej tu zradu...
smyslů...
Autor toužím.jít.dál, 25.01.2009
Přečteno 334x
Tipy 14
Poslední tipující: jedam, NikitaNikaT., Quigleika, Paulín, Simísek, Mbonita, Květka Š., blue, WAYWARD
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vínko na chvíli pomůže
co člověk zvládnout nemůže
ale co pak je to pořád stejné
takové smutné neochvějné.

Ať se Ti daří líp
přeji ...

25.01.2009 15:21:00 | Paulín

Děkuji, snad ano...děkuji...

25.01.2009 10:38:00 | toužím.jít.dál

...báseň je velmi dobrá,ale ten obsah ze života dobrý není,drž se,třeba příjde veselejší psaní

25.01.2009 10:21:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí