Písmena do nocí

Písmena do nocí

Anotace: lidé z ulice... Nouze drtí!

****

Ztratila jsem se v plovárnách,
kde utopené hvězdy čekají,
až je v stříbrný prach
Měsíčnice jen tak potají
vyloví z iluzorní brigády,
kde přesčas slouží
a obrací se zády
k jablkům a loužím
moštáren.
Poloprázdná duše
vlkům hozená;
jak snadná kořist kluše
hladinou rozená,
obutá do podkov
- hledá mír a klid...
Nov je nov!
Den je den! A lignit
hoří jak lesní dřeva.
Jsem v Tobě ztracená.
Doufám, že Ti to neva?
Naděje... (bezcenná)
Jen bdím zpoloplna otevřenými
víčky pod vyhaslým nebem.
Mezi lidmi - sobě rovnými.
Zrnka písku mezi chlebem
zajídám sliby zlatoústých
drben.
Ztratila jsem akostrich
uprostřed noci...
Bez řečí!
Autor Jasmin de Paris, 01.10.2005
Přečteno 326x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tohle je fakt mooooooc pěkný!! Uplně mě to dostalo a vtáhlo do sebe!!

01.10.2005 20:27:00 | makretka

díky za krásnej a nejdelší komentář, co jsem kdy dostal:-)
jen nevím co je to "akostrich", ale to nemění nic na tom, že se mi básnička moc líbila. mimochodem nevšední obraty ti taky nejsou cizi.
jdu se po tobě podívat do minulosti, nalákalas mne.
az to dopíšu, máš u mě 100.
PS: to NEVA bylo dobrý:-)

01.10.2005 19:16:00 | kulishak

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí