O koních

O koních

Anotace: O koních,o lásce,o luně..o tom všem se dá psát.

Větrem vane pot koňského chvění,
násobený počtem množství sil.
Neutichlo,to co slyšet není,
nepřečtený kus života díl.

Sladké tempo řídí uzdy prstem,
který káže zpátky volný let.
Z koňských žíní upletený prsten,
upoutal zde svobodu svých let.

Síla hřívy nadzvedává ruku,
zlato pění z nozder kobyly.
Neumlklo právo kopyt hluku,
stopy zemi nazpět dobyly.

Ze záblesku očí malých dětí,
zříme dotaz v ránu mlhavém,
proč kopeme zvíře pro kus mědi,
i jich srdce,němé,churavé.

Léto voní potem kopyt koní,
jež zapsaly svobodu svých dní.
Tryskem běží,slzy štěstím roní,
také chtějí žít on,ono s ní.
Autor Zdenek, 26.01.2009
Přečteno 292x
Tipy 19
Poslední tipující: jita.1965, Holis, Květka Š., labuť, Jana M., fab four, Mbonita, Kristine Clary-Aldringen, WAYWARD, NikitaNikaT., ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Koně ... vzpomínka na moje dětství ... děkuji Ti

29.01.2009 07:55:00 | jita.1965

mužu říct ..skvost..
ST

26.01.2009 20:59:00 | Mbonita

tvoje básně se mi vždy alespoň trochu líbí, ale tahle je prostě skvělá.

26.01.2009 20:15:00 | Kristine Clary-Aldringen

Krásně mi hraješ do noty... pěkné veršíky, co nejen mě potěší... Děkuji za tuhle báseň o koních... hmmm.... :o)

26.01.2009 19:42:00 | NikitaNikaT.

...tak to je suprovní ST

26.01.2009 19:42:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí