Čtyři trny

Čtyři trny

Anotace: ... Není většího zla, než krutosti schované za bezmeznou láskou ...

Jako kroupy a déšť, co pole ničí,
Jak mořská příšera, co stahuje na dno,
Jako lež nevinná, co před pravdou klečí,
Jak kruté vězení, odkaď utečeš snadno.

Jak šiky vojáků, co neznají ztráty,
Jak ostrý šípu hrot, co míří přesně,
Zanechá rány, co poznáš až s léty,
Jak láska a nenávist, u sebe těsně.
Jak dobro a zlo, co těžko rozeznáš,
Jak podvod a upřímnost, chtíč umřít a žít,
Jak zhouba, jak hladomor, ač víš, neutíkáš,
Jak bída, zima a hlad, co si užívá blahobyt.

Jsem slaboučká květinka, .
měj strach o můj chudý květ
Schovej ho pod poklop,
co slunce paprsky půlí
Jsem zámecká růže, jíž v trnech
koluje prudký jed,
Dívej se, nesahej, poznáš, jak to bolí.
Autor L.A., 26.01.2009
Přečteno 302x
Tipy 5
Poslední tipující: Markéta Hl., lucajda89, Kapka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí