Patník

Patník

Anotace: tolikrá jsem ho míjel...

Rozpadlý patník prašných cest
souputník dnů
co kroky mé chtěl vést.

Kus rozdrobené skály
modravé žuly
tlačí pod sandály.

Ten patník v lomu zrozený
k věčnosti času hleděl
své touhy sdílel s duší mou
a mé sny tajné věděl.

Nápisy v rýhy načmáral
slunce, vítr, déšť i mráz
on zdál se vždy tak nezlomný
teď pokořil ho vteřin čas.

Ho štěrk mě tlačí do chodidel
snad
abych ho naposledy viděl...
Autor Buližník, 28.01.2009
Přečteno 415x
Tipy 9
Poslední tipující: Holis, Levandule, jedam, Jaromila, Psavec, NikitaNikaT.
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

k a m í n e k
v botě..
možná znamení
odkud tvé bolí
pramení
a čas na tom
pranic nezmění...

01.02.2009 16:07:00 | Nút

Vše Obyčejné toho tolik skrývá...

29.01.2009 11:51:00 | Levandule

pěkná, až na ten "Ho štěrk" !!!

28.01.2009 23:05:00 | Jaromila

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí