Přítomný čas.

Přítomný čas.

Anotace: ...

Přítomný čas psaný v jednom řádku,
konec,tečka,kniha zaboli.
Spočívala od pondělí k pátku,
o víkendu dřela na poli.

Listovala stránkou mezi snopy,
zlaté klasy cestu napoví.
První slova vsadila na klopy
plných růží v mladém žákovi.

Trpělivě sadila své mládí,
mezi trny střepu jabloní,
kde noc času v polosvětle ladí,
uhánění tryskem na koni.

Neuhaslým rýmem verše žití,
čekají na skizeň polí knih.
Co dozraje k jídlu nebo k pití
není psáno ani v jedné z nich.
Autor Zdenek, 28.01.2009
Přečteno 315x
Tipy 11
Poslední tipující: Holis, Kapka, Psavec, enigman, Quigleika, WAYWARD, saddova, Tacca, NikitaNikaT., labuť
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

rytmus jsem ti nepocitala, pac se mi velmi zalibily tve obraty, krasna zasoba slovni.

28.01.2009 21:20:00 | saddova

Zajímavé, čtivé a myšlenkové.

28.01.2009 20:25:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí