Břemena ruin

Břemena ruin

Anotace: Experimentální kousek, vzniklý z opojení Gottfriedem Bennem.

Svázáni dráty se vlečeme,
bezmocní, slepí, slabí, zoufalí,
vpleteni v klece z oceli.
V lilií květ jsme život schovali,
až sůl nám rány znovu zacelí,
tehdy skořápku svou svlečeme.

Města šeredná jak pavoučí sítě
rozlezlé po mapách našich těl
šeptají sladce o naději.
Jak zmrzačené slepé dítě
podává ruku čaroději
by navždy setřel kouzla pel.

Vplétáni do kola naší doby,
přibiti na kříž milénia,
hluší a němí, víčka zašitá:
Tak jdeme zemí, která počítá
dny zmařené záchvatem zloby
a varování křičí do atria.
Autor Mortred44, 29.01.2009
Přečteno 319x
Tipy 9
Poslední tipující: Lilly Lightová, jedam, Markéta Hl., labuť, Kyška, denebrin, Kristine Clary-Aldringen
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Téda, ta je zajímavá... tip

30.01.2009 18:32:00 | Lilly Lightová

Díky všem - za tipy i komentáře!

29.01.2009 16:23:00 | Mortred44

Opravdu působivá

29.01.2009 15:47:00 | Markéta Hl.

Působivá..S obsahem..Co víc si přát?

29.01.2009 15:13:00 | Kyška

myslím, že to stálo za to vyzkoušet

29.01.2009 14:49:00 | Kristine Clary-Aldringen

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí