Zdaňovat zdánlivě neškodné tkaničky

Zdaňovat zdánlivě neškodné tkaničky

Anotace: ... cesta vlakem z Prahy a zamysleni se nad politickymi systemy daly vzniknout teto basni ... me se nelibi, ale je moje, tak ji musim vystavit :)))

Žít v svobodné zemi plné paragrafů,
dávivě hltat bezplatný vzduch,
uhýbat bleskům dotěrných fotogafů,
nevnímat vůbec okolní ruch.

Zdaňovat zdánlivě neškodné tkaničky,
či platit pokuty za svojí nahost?
S úsměvěm zkásnou nás úřední paničky
v svobodné zemi, kde není radost.

Za svojí nemoc, mám platit státu,
vyléčit se však, můžu jen sám.
Zaplatit daně, když pohřívám tátu,
za co pak ještě peníze dám?
Jestli však ještě peníze mám.
Autor *F*O*r*e*S*T*, 29.01.2009
Přečteno 297x
Tipy 4
Poslední tipující: ziriant, Kapka, saddova, lucajda89
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

mě se libi, hezky plyne, je v ni pravda a to se mi libi..
a divim se, ze nam ten vzduch jeste neuctujou...

29.01.2009 19:01:00 | saddova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí