Cvrček

Cvrček

Anotace: Nezlobí se, když dešťové kapky pokrývají louku. Ani my bychom se neměli zlobit.

Na paloučku seděl cvrček,
houpal nožkama a zpíval,
každou květinku okolo
zahrnul radosti příval.

Fidlal na housličky své,
brnkal jemně o drobné strunky
Vesele zdravil kameny,
lesíky, louky i všechny tůňky.

Seděl tam a popěvoval si,
štěstí své uchopil za ručku,
poslouchal doprovod vánku
i kouzelné tóny z potůčku.

Lístečky padaly z větví,
lehce se houpaly v básni
stvořené srdíčkem broučka,
které každý nový den zkrásní

Sluníčko svými paprsky
naladí cvrčkovi housličky,
Strunkami rozezní louku,
třebaže je tak maličký

Zamračila se obloha,
jeho však hezké písně napadly
Palouček dál radostnil
a cvrček všem mával tykadly.

Květiny se na něj smály,
z květů koukali čmeláci -
ti cvrčkovi děkovali,
že svou radost neztrácí.

***

Na palouku sedí cvrček,
klidně se usmívá na mráčky
a z každé tmavé mlžiny
vytváří sněhobílé obláčky.

Žádný stín ho netrápí
Nikdy nesmutní pro trošku šera..
A na své housličky v palouce hrává
od rána až do večera.
Autor Ariella13, 30.01.2009
Přečteno 296x
Tipy 5
Poslední tipující: strašidýlko-střapatý, Elwig, Simísek
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

:)

30.01.2009 08:42:00 | Simísek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí