Můry ve sklenici

Můry ve sklenici

Anotace: ...

Nachytat tak sklenici
nebo rovnou dvě
tmavých
nočních
motýlů
těch si nikdo nevšímá
absence barev
škála šedý nezaujme.

*Noční dárek
s mašlí děravou.
Šepot křídel u stropu.

Víko, co voní
po okurkách
sejmout u dveří,
kde se zouváš
po návratu z venku
ponejvíc z cukrárny
a šelest tykadel
spustí vodu
z kohoutků.
Poletí za světlem,
i když vlastně nevidí.
Nemáš se bát tmy
a
spát při lampičce,
snad se nespálí
a jestli jo,
tak každýmu
z nich
vykopeš
hrob
.

Černě-lesklé šupiny
z ultratenkých křídel,
co napadají do rána
rozetřu ti
po kůži
do prapodivných obrazců
pak oliznu si
bříška prstů
abych zjistil,
jak chutná
nevinost můr.

*Když tvůj dech
nezlomí jim křídla.

Ráno
je pak vypustím
plastovým oknem,
aby nalezly
smrt v ulicích.

K večeru zas vrátím se
a
vklouznu klíčovou
dírkou
s klecí kolibříků.

Nevím, čím Tě zaujmout.
Autor chroust17, 30.01.2009
Přečteno 334x
Tipy 13
Poslední tipující: Koskenkorva, ziriant, Indigo, kikis, Kyška, Kapka, Churry, dream in emptiness, CorrimsonTom
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

hmmm,zajímavé...

16.02.2009 20:00:00 | kikis

Uff. Ještě, že je tam ta poslední věta, která vše rozštípne. Jinak bych to těžko pochopila.

30.01.2009 14:52:00 | Kyška

Zvláštně hezká. Připomněla mi Jakuba Nohu - se vší tou noční havětí snad blízká duše přiletí...

30.01.2009 14:19:00 | Kapka

netrap můry.. motýl v noci je to nejhezčí..

30.01.2009 11:59:00 | dream in emptiness

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí