Na staronový židli

Na staronový židli

Anotace: ....

Na staronový židli ,
co vrže protivný sonety
s melodií unylou
počítal jsem sekundy
a vázal je na
tkaničky u bot,
aby se nerozběhly
zpátky
třeba skrz okno.

Nemocniční puch
nasák se mi
do vlasů,
horší než blechy
v kočičím kožichu.

Děsivý obličeje
lidí,
co seděli na těch židlích
a
měli boty na suchej zip,
ty obličeje
sem tam sklopený
snad se modlili,
ale ke špatný straně
Bůh je prej nahoře,
za to by jim
bylo asi trapně.

"Tak jak to dopadlo?"
Pomněnkový oči
zabodly se do mých,
jak párátko do veky
a
já čekal,
kdy se venku rozezpívaj slavíci
možná jako ve filmu.
Nic,
jenom někdo zakašlal.

"Bohužel..."
Vylítlo ze mě
stejně jako první slzy
za který jsem se celou dobu styděl
a strkal je do rukávů
jak falešný karty
a plíce mi nějak vynechaly.

"To nás mrzí..."
A pak se otočili
do chřtánu chodby
směrem ven
a
já cejtil,
jak plazí jazyk.

Faleš vzala za svý
a rozvázala mi tkaničky
...
Autor chroust17, 30.01.2009
Přečteno 267x
Tipy 15
Poslední tipující: Koskenkorva, ziriant, Indigo, xkacerka, kikis, Kapka, Psavec, WAYWARD, Petbab, labuť
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Úžasné. Hlavně ten konec

07.02.2009 20:32:00 | xkacerka

Je to vážně vyšperkované dílko, z toho podivného prostředí :-)

07.02.2009 08:49:00 | kikis

Jak to říct, když to řekli nejlíp - ti dva pode mnou.

30.01.2009 20:01:00 | Kapka

...výborné postřehy,obraty,slova ST

30.01.2009 17:10:00 | WAYWARD

Tohle se mi zdá perfektní!

30.01.2009 14:49:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí