Váhavost noci

Váhavost noci

Anotace: Třetí je stejně nejlepší! Originál: http:/mvj.cz/2009/sbirky/jungovi-svetle-prezitky/vhavost-noci/

Sbírka: Jungovi světlé přežitky

Je chladno,
obklopilo mne ticho,
tak pročítám si listy,
které mi vepsala minulost.

Sedím uzamčený
v místnosti bez klíče,
s mřížemi z molekul
řídnoucího vzduchu.

Noc plynulá,
bez zájmu, tiše si
bdí nad mým údivem,
když oči sní.

Pro váhu
celého nevědomí
poslouchám opilecké ódy
v šelesti zármutku.

Vanoucí vítr
mi pak jen něžně
připomíná pevnost
konců i začátků.

Blízké melodie
písní beze slov
a klidná neurčitost
stojící uprostřed.
Autor M.V.Jung., 30.01.2009
Přečteno 326x
Tipy 5
Poslední tipující: Sunny, Fanosh, hanele m., kikis
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí