Zálivka na salát

Zálivka na salát

Anotace: Poraďte mi někdo... co s tou samotou co mě spaluje...

Sněhem obnažená krajina mě nutí,
vzdouvat se v myšlenkách o
rozrytém jádru Země, jak spílá
svým otcům jejich nevěru k
víře....

Zlatovláska se mě dotýká na
paži a já couvám, aby
náhodou neomecněla svobodo
myslností...

Její krájivý smích je hrotem
železa v mém srdci a
děti okolo mě laškují
s myšlenkou sebevražd

Jak popsat tuhle extatickou bolest
tohle prokletí
svatý hřích
cíle konec
smrti smích
lepry objetí

Vidím mausoleum mladých intelektuálů
panoptikum cílevědomých mužů a žen
jak si s podivem a opovržením ukzaují
na ztřeštěného adolescenta
který pláče a smrká
vprostřed nokturna
svého temného lesa smutku...

A zatímco si povídáme o
sexu s papežem v letadle
Děti ve školce uhořely
ve smrtelných jiskrách
svých dysfunkčních matek

A vychovatelka křičí: „Ječ si ty siroto“!!
A dítě pláče: „Pojď si pro mě smrti dobroto!!“

A ve zrkoucení vlasů
na mém temeni
je naivní idea hledat cestu dál
skrze zchmlaný igelitový sáček
moderní doby
ve které jen
vidím, jak jsem slepý
čím dál víc...
Autor A. W. Dahl, 31.01.2009
Přečteno 283x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Myslíš na svět a hrozíš se těch věcí. Ale všechno, co potřebuješ k životu a lásce je ukryto v tobě. Tedy, vejdi do sebe a budeš mít opravdového přítele.

31.01.2009 13:12:00 | Maura

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí