vyhlídková...

vyhlídková...

Anotace: jízda...

ve větrném turbanu
procházím
po dračím hřbetu
strmých hor
pohrávám si
s kouzlem pravděpodobnosti
roztočené rulety
a čekám jestli padne
červená nebo černá
jako čokoládová figurka
s grimasou překvapení
když zapadne
mezi ozubená kolečka…

sbírám všechny sny
do igelitových pytlů
a pořád něco přebývá
přitom uvnitř projíždí
osamělá lanovka…

hledám bílá místa
kam ještě myšlenka nevstoupila..
hledám důkazy pod ledem
jestli vůbec žila
jestli pod sopečným kráterem
vůbec existuje zlatá žíla…

prohlížím si sám sebe
v kaňonu
ztracené metropole
kde v prázdných palácích
živí volají mrtvé...

vysílám signály
tepovou frekvencí
a přijímám inspirace odjinud...

posílám šifrované mapy
s tajnými kódy
tichou poštou
a vítám zjevení odnikud...

vím zahrávám si
řemeslník lapálií
ve hříčkách maličkostí
nezvedený žák
v rituálech strachu
u boku sluneční dýku...

turista po hvězdách
s tmou po kapsách
plnící se prachem světa
na cestách světla...
Autor enigman, 31.01.2009
Přečteno 272x
Tipy 32
Poslední tipující: drsnosrstej kokršpaněl, zvířenka, Bíša, Holis, Triffid Kolbe, fab four, bejbyyyy, páááááááá, Psavec, WAYWARD, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

moc hezky

17.04.2009 23:51:00 | drsnosrstej kokršpaněl

Panečku ...to je nám ale labyrint uvnitř nás,co? A co je toho ťapkání bez mapy a lození v nejzazších skulinách,to se najde ztracených hraček---Krasota....vtahuje to dovnitř jako vír...jsem unesena(nebo unošená?:-))

07.02.2009 23:08:00 | zvířenka

páčia sa mi slová v tvojích básniach..miešaš ich a je to velmi pekné,milé..=o)

01.02.2009 11:15:00 | bejbyyyy

...řemeslník lapálií :-O

31.01.2009 20:58:00 | WAYWARD

Zahrávej si dál...málokdo to umí,
ale každý by o to stál.

31.01.2009 19:32:00 | spare

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí