Alchymista

Alchymista

Anotace: dlouhá, moc dlouhá cesta ...

já vím, příliš dlouho jsi hladověla

jsi barometrem našeho vztahu
a ručička poklesla na hodně nízký tlak

byl jsem na dlouhé cestě,
ve stopách Alchymistových
v písečných dunách
brouzdal niterným světem
pozoroval hvězdy
a mnohdy jen tak plavmo po nocích sedával

já vím, příliš dlouho jsi strádala

jsem zpátky,
starší, silnější a snad
kdo ví i moudřejší
ošlehán Saharským pískem
zbičován ostrostí slunečních paprsků
s škraboškou na tváři
a mapou na popraskaných rtech
trávil čas hledáním na dně samotném

já vím, příliš dlouho jsi plakala

tys mou oázou,
zachránkyní i fata morgánou,
tys mojí múzou
a také pýchou
ty jsi ta hvězda
ne, vlastně celá obloha,
jsi záře co mne po nocích v náruči kolébá
jsi anděl, co na okamžik stal se pro mne ďáblem
jsi, prostě jsi...

já vím, příliš dlouho

Nevím, zda je to odpustitelné,
nevím, zda cesta má svůj cíl
ale vím, že se po ní nebojím dál jít.

pouze sám se na ni ztrácím

má dlaň čeká na tu Tvou
*
Autor vapiti, 01.02.2009
Přečteno 314x
Tipy 25
Poslední tipující: Bíša, carodejka, Holis, co zivot dal i vzal, Noc17, enigman, hanele m., Chancer, Mbonita, Lucie Teru, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jen kracej dal po te ceste, vzdycky za to stoji to vynalozene usili, ty sladke plody...ta odmena je vzdycky nakonec.

04.02.2009 16:25:00 | carodejka

Čas prověřuje všechno :-) Jen časem se ukazuje kvalita např. vína..čas je důležitou mocninou v hlavní rovnici našeho života!

01.02.2009 13:33:00 | Chancer

skvělý text
má duši,srdce..prostě vše co dobrý text míti má..
opakuji bravo!

01.02.2009 13:21:00 | Mbonita

Nádherná kniha i ta tvoje báseň..kéž by kdy pro mě někdo takovou napsal.....nebo alespoň řekl.....píšeš úžasně Petře

01.02.2009 12:16:00 | Lucie Teru

Alchymistu právě čtu, tak jsem tam uviděla trošičku inspirace.
Ale mnohem hezčí a poetičtější je tvá inspirace onou dívkou.
Moc hezké.

01.02.2009 09:09:00 | floreciente

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí